terapiapareja_cat


LA TEVA RELACIÓ VA TAN MALAMENT QUE PENSES A ACABAR-LA? TENS PROBLEMES DE COMUNICACIÓ? O... POTSER DE COMPRENSIÓ?

Quan ja no parles ni comparteixes amb la teva parella, necessites un especialista que pugui ajudar-te a superar els obstacles de la teva relació. Aquesta ajuda és imperiosa si ja no existeix cap complicitat, ja que dins del context d'una parella, és fonamental estar junts físicament i mentalment, entendre's i completar-se mútuament.

L'existència de situacions de conflicte i tensions no resoltes, afecten la vida de la parella.

Al principi tot estava bé, vivies una relació harmoniosa i sense obstacles. Després i amb el pas dels mesos i els anys, vas sentir una degradació dins de la teva parella. Van sorgir repetides crisis, bloquejos sexuals, falta de comunicació o fins i tot alguna infidelitat, molts factors que, sols o junts, et fan dubtar sobre el futur de la teva relació.

Sovint les relacions de parella, segueixen el següent procés: Atracció a primera vista, amor, rutina, conflictes, col·lapse, separació i divorci. Per què aquestes relacions íntimes que nosaltres hem triat ens porten a aquests estats tan dificultosos? La parella mai ha semblat tan fràgil com avui, a pesar que la llibertat d'unió sovint permet un començament emocionalment intens en una relació. Llavors, per què tanta separació i tant de sofriment? Existeixen mètodes o aprenentatges per a resoldre els conflictes en una parella?

El problema no està a discutir. Totes les parelles ho fan.

El problema ni tan sols és enutjar-se. Això també ocorre en totes les parelles i en qualsevol mena de persones.

El problema tampoc és un comportament específic que ens desagrada en l'altre. Aquest fet resideix en la naturalesa de les relacions humanes i implica que no sempre estem d'acord amb els comportaments individuals. Com a conseqüència, els critiquem i els hi demanem que es comportin de manera diferent. El problema radica en les crítiques que, potser començant en un problema específic, acaben concernint l'altra persona en la seva personalitat/essència. És a dir, el problema radica a criticar a l'altra persona pel que és, no per les coses que fa.

La parella manté relacions que s'enfronten a una àmplia varietat de situacions: responsabilitats, tasques diàries, criança dels fills, sexualitat, relacions amb sogres, preocupacions professionals, salut..., Tot això implica un cert coneixement en termes de comunicació, maneig d'emocions, empatia, rang de comportaments a adoptar...

I no obstant això, malgrat les dificultats, la nostra necessitat d'una parella és tal que sortim novament a la cerca d'una nova persona amb qui compartir la vida i amb la total seguretat que ens farà plenament feliços.

És en aquestes tempestes, aquestes frustracions, aquests col·lapses a vegades, que el psicòleg pot ajudar-te a centrar-te en la comunicació, la capacitat d'expressar necessitats i emocions, l'expressió o resolució de conflictes, comprendre el comportament dels altres, el perdó, la culpa...

A vegades, el meu acompanyament, té com a objectiu ajudar a viure millor la separació. Això succeeix, si el comportament d'un dels dos sembla patològic o crea massa patiment en l'altre. En aquestes condicions, es torna vital trobar el recurs per a trencar definitivament.