Coaching


ALGUNA VEGADA HAS REFELXIONAT SOBRE SI LA VIDA QUE TÉNS ÉS EN REALITAT LA QUE VOLS VIURE?

Canviar, evolucionar, modificar, avançar, desenvolupar, millorar, aconseguir, progressar… Accions cap a un altre futur. Un futur diferent. Un desig de deixar el passat o certs hàbits que s'alenteixen i adquirir noves habilitats humanes. Trobar una nova manera de bregar amb les emocions i superar els desafiaments que la vida presenta.

El coaching és un procés que consisteix a acompanyar, instruir o entrenar a una persona o a un grup d'elles, amb l'objectiu d'aconseguir complir les seves metes o desenvolupar habilitats específiques. Adquirir i enfortir la confiança, superar bloquejos, pors i creences, millorar la comunicació i l'assertivitat, establir objectius en l'àmbit personal o professional i desenvolupar l'autoconsciència, són alguns dels objectius d'aquest procés d'entrenament.

Es tracta d'un exercici d'introspecció dins d'un marc segur que possibiliti un major benestar del cos, la ment i l'ànima.

El coaching no és teràpia, ni consell, ni treball en el passat. L'escolta i l'empatia són els fonaments del coaching dins d'un espai adequat per a pensar i parlar.

Partint d'un estat inicial (situació actual que es vol canviar) avançarem cap a l'estat desitjat (situació futura que es desitja aconseguir) d'acord amb els objectius que haurem acordat amb anterioritat. Això significa obtenir claredat sobre el que desitges, trobar la motivació i l'impuls per a fer el canvi, generar confiança i crear passos realistes per a aconseguir els teus objectius en un curt espai de temps.


Com a coach de vida, t'acompanyaré en el teu procés de millora personal o professional, observant-te des d'una perspectiva integral, fins que descobreixis qui ets en realitat, com funciones per la vida i quins són els recursos que realment tens. Et faré les preguntes que et faran pensar i trobarem les solucions que et pertanyen com ésser únic que ets i que millor es poden adaptar a tu. Després i amb la meva ajuda, crearem i generarem una millor realitat de la teva vida i la millor versió de la teva persona.

En definitiva, prendre les decisions apropiades que et permetin viure una vida per la qual valgui la pena viure. O cosa que és el mateix, forjar el teu propi destí.

NECESSITO COACHING?

Potser estàs passant per una fase complicada en la teva vida, sigui en l'àmbit personal o professional. Et trobes en un embolic i ja no saps com bregar amb els problemes. Tens la desagradable sensació de no tenir el control sobre què succeeix i no saps quines decisions prendre per a canviar el curs de les coses. Desitges ordenar la teva vida i tenir la seguretat que s'està movent en la direcció correcta. Sents que has de canviar, però sense saber com... i tot això, t'aporta com a conseqüència un alt nivell d'ansietat i estrès.

Alguns exemples de coaching personal i professional: Dubtes sobre una nova orientació professional, ajuda en el procés de separació, suport per a un nou projecte, gestionar un conflicte, aconseguir un equilibri treball/vida, aprendre a dir "no", millor gestió del temps, canvi professional, preparació per al retorn al treball...

Darrere de cada tema s'amaga una necessitat, un desig de canvi per a sentir-se millor.

El coaching t'ofereix a més de l'acompanyament personal en el canvi que precises, una mirada externa i neutral a la teva situació, i t'ajuda en la definició dels objectius adequats.

Després, pas a pas (cada persona avança al seu propi ritme), fins a aconseguir l'assoliment de l'objectiu.

COM FUNCIONEN LES SESSIONS?

  • Iniciem el procés, identificant i eliminant bloquejos i creences que t'allunyen i t'impedeixen aconseguir els teus desitjos més profunds.
  • En les següents sessions es treballa per a millorar l'autoconsciència a través de valors, motivacions, interessos personals, fortaleses i creences. Sobre la base d'aquesta informació s'identifica la concordança o les possibles discrepàncies entre la situació actual i l'objectiu desitjat, considerant en tot moment les motivacions i la personalitat de la persona.
  • Després de treballar en una millor comprensió d'un mateix, les següents sessions se centren en el desenvolupament de solucions i en la implementació d'un pla d'acció per part meva. Tot això a través de petites accions que es realitzaran diàriament i que gradualment transformaran la teva vida. Les sessions aborden aspectes més estratègics relacionats amb el teu entorn.
  • Finalment, una sessió de tancament, que permet fer un balanç del treball realitzat i acomiadar-nos.

El nombre de sessions és molt variable, depenent dels desafiaments i el treball que el client vulgui fer o el ritme que la seva personalitat li permeti. La majoria de les vegades aconseguir els objectius requereix entre 4 i 10 sessions. Però això és només una mitjana. Les sessions són generalment espaiades en el temps.